Absolutna klasyka marihuany, która jest podstawą genetyk większości będących w obiegu nasion marihuany. Pierwotnie była to mieszanka gatunków kolumbijskich, meksykańskich i afgańskich, złożona w 50% z Sativy a w 50% z Indica.
Nowy
Spośród wielu odmian dostępnych ostatnio, klasyczny Skunk XL należy do najlepszych. Szczep ten zawiera 75 procent sativy, a jego korzenie sięgają odmian meksykańskich, kolumbijskich i afgańskich. Zrewolucjonizował on uprawę konopi nowej generacji.
Szczep ten rośnie znakomicie zarówno w szklarniach, jak i na zewnątrz. Stosując 600 watowe żarówki, można oczekiwać zbiorów w granicach 65 i 75 gram z jednego krzewu lub 500 gram z metra kw. W ciepłych klimatach, jak Włochy, Hiszpania lub Kalifornia, można oczekiwać do 100 gram z krzewu rosnącego na zewnątrz. Skunk XL można również uprawiać w chłodniejszych klimatach, jak klimat Holandii lub Wielkiej Brytanii przy nieco ograniczonych zbiorach.
Krzew ten rośnie, jak marzenie. Jak na Sativę, nie rozgałęzia się zbytnio podczas kwitnienia i nie jest zbyt wymagający w uprawie. To sprawia, że Skunk XL jest idealnym krzewem do upraw zarówno glebowych, jaki hydroskopowych. Szczególnie nadaje się do zielonych farm morskich.
Aby zmaksymalizować smak, zbiory należy planować po siedmiu do ośmiu tygodniach. Wielu plantatorów, jednakże zbiera ten krzew po dziewięciu lub dziewięciu tygodniach, aby uzyskać większego "kopa" w paleniu. Z powodu krótkiego okresu kwitnienia, łatwości upraw i obfitych zbiorów, Skunk XL jest uważany obecnie za bardzo dochodowy.
Skunk XL słynie z mentalnego haju, który z wolna zaczyna pełzać po całym ciele. Palacze doceniają słodki, owocowy smak, który sprawia że zapalenie jointa staje się przyjemnym doświadczeniem. Ze względu na jego słodycz, szczep ten można dodawać do potraw.
Opisy pochodzą ze strony producenta i mają charakter opisowy.
Nowości